maandag 3 november 2008

Gestart met arrangementen

Na een intensieve periode van voorbereidingen, zijn we nu gestart met de ontvangst van gasten. De afgelopen week hebben hier 4x4 rijders vertoefd en enkele weken geleden een groep vrouwen voor een `inspiratieweek`.
De afgelopen 2 jaar heeft het huis een metamorfose ondergaan. Afgelopen weekend hebben we weer uitgebreid gekeken naar de oude foto's. We hebben inderdaad destijd gezien dat het pand veel mogelijkheden in zich had en dat dat een forse ingreep vroeg. Alle leidingen zijn vervangen, er is een eco-verwarmingssysteem aangelegd (op basis van warmtewisseling) , zowel binnen als buiten is alles van nieuw stucwerk voorzien, en de indeling is her en der aangepast.
We hebben gekozen voor het in stand houden van een historisch pand en hebben hier comfort aan toegevoegd.
Afgelopen jaar is er door de aannemer en vele van onze vrienden een bijdrage geleverd, zodat we nu beschikken over een prachtig pand waar we gasten kunnen ontvangen.
Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en een combinatie van oud en nieuw meubilair. In huis stonden nog veel tafels en stoelen die we hebben opgeknapt, waardoor er een leuke mix is ontstaan. Alle stoelen zijn voorzien van nieuwe bekleding en uiteraard zijn alle bedden vernieuwd. De mensen die hier reeds hebben geslapen bevestigen dat hier sprake is van goede kwaliteit.

Zoals elk bedrijf betaamt hebben ook wij budget vrijgemaakt voor kunst in huis. Olivier Rijcken heeft een wandschildering gemaakt gebaseerd op een oude foto van ons huis, toen het nog Gasthof 'Das Weisses Ross' was. Het is prachtig geworden. Hij heeft er samen met zijn dochter Amber aan gewerkt. Overig werk van Olivier is te zien op zijn website: http://oli4rijcken.nl/?p=1501

Het huis is door hem voorzien van de naam 'Liberta'. Zo stond het pand de laatste jaren in Lesné bekend, omdat het lang eigendom is geweest van de fabriek met die naam. Liberté staat voor Vrijheid, en dat vind ik een toepasselijke naam; nieuwe vrijheid voor ons door onze vestiging in Tsjechië en het bieden van mogelijkheden voor onze gasten om hier te leren en naar aanleiding daarvan nieuwe keuzes te maken. Keuzes die ook hen wellicht ´vrijheid´ opleveren.
Heel filosofisch ...... en voor mij heel treffend.

Volgende week hopen we meerdere trainers te verwelkomen, die hier komen kennismaken met de locatie en de omgeving. Er zijn al inschrijvingen, maar er is nog plaats. Dus u kunt zich hiervoor nog aanmelden. Wellicht kent u anderen waarvoor dit interessant is. Attendeer hen er op en misschein leidt dit tot nieuwe afspraken. Deze week is bestemd voor trainers en organisatoren van actieve vakanties.

Geen opmerkingen: