zaterdag 22 november 2008

Sneeuwarrangementen!

De voorspelling van vorige week is uitgekomen: er ligt een heel pak sneeuw!!
In Nederland sneeuwde het vandaag ook heb ik gehoord, maar bleef het niet liggen.
Gisteravond is het hier begonnen. Ook vannacht waren er buien en sinds vanmiddag ligt er dus 15 cm.
De tuin is veranderd in een Kerstlandschap; de zitjes die afgelopen zomer dienst hebben gedaan om in de zon te zitten zijn nu bedekt met een dikke laag. Zeker met het waterige zonnetje erbij om stil van te worden.
Een prachtig landschap om in te wandelen, sleetje te rijden en sneeuwpoppen te bouwen.
We bieden nu arrangementen met mogelijkheden om te skieën, te langlaufen, kortom te genieten van een mooie witte wereld.
En dan weer warm worden in ons prachtige huis; samen aan de Glühwein.

Ook de komende weken houdt dit weer aan.
De skilift zal binnenkort weer in gebruik worden genomen. Als het vervolgens wel vriest maar niet voldoende sneeuwt wordt de sneeuwkanon ingezet om de piste van een mooie laag te voorzien.

We bieden in onze arrangementen ook tochten in de omgeving aan. Met onze auto, en tevens prachtige tours met het idyllische treintje, bv. naar de Jedlova. Met de trein wordt u reeds een eind deze berg opgebracht. Nog een stukje lopen en u bent op de top (774 meter). Vanaf de Jedlova hebt een een prachtig uitzicht over de regio. In het restaurant daar, met zeer vriendelijke bediening (spreken uitstekend Duits) kunt u op adem komen en dan loopt u met gemak, bergafwaarts, de 4 km. naar ons huis. Een mooie wandeling, afwisselend door bossen, door dorpjes en langs weiden.

Als u nu deze kant op komt zijn winterbanden aan te bevelen. U hebt ze niet nodig om hier te komen, want we liggen aan een provinciale weg, die sneeuwvrij gehouden wordt. Als u in deze omgeving wilt rondrijden zijn deze banden en sneeuwkettingen wel een must.

Zin gekregen om te komen? U bent van harte welkom!

Geen opmerkingen: