zondag 26 april 2009

Mandala tekenen

Deze zomer bieden we van 6 tot 12 september een arrangement met workshops Mandala tekenen aan.

Mandala stamt uit het Sanskriet en betekent onder andere ´levenswiel´.
Deze vorm, de mandala, is gebaseerd op een ervaring, tijdens de meditatie van Boeddha, waarin hij de essentie van het bestaan van de mens ervaarde.
Hij ervaarde tijdens de meditatie de kennis over het samenwerken tussen verschillende lagen van bewustzijn, die aanwezig zijn in iedere mens. In die ervaring liggen alle antwoorden van de levensvragen van de mens. Geïnspireerd door een meditatie, met behulp van aquarelpotloden, is het tekenen van je eigen mandala een ware ontdekkingsreis in jezelf.

Voorkennis of creatieve vaardigheid is niet vereist. Iedereen kan tekenen! Het is een feest, dat ieder vanuit zijn of haar eigen unieke bron kan creeëren. De mandala vormt symbolisch de grens tussen de binnen en buitenwereld, een veilige plek om je te spiegelen op het papier. Het is een ontspannende en helende manier van tekenen.In deze workshops maakt u verschillende mandala´s, gebaseerd op ervaringen die u reeds hebt opgedaan en geïnspireerd door de indrukken die u in Tsjechië opdoet.

Deze workshop wordt begeleid door Petra, die al jarenlang vele creatieve cursussen geeft, vanuit een brede spirituele interesse.

U zult zoveel mogelijk tijd buiten bezig zijn, en bij slecht weer gebruik maken van onze prachtige cursusruimte.

meer info

Geen opmerkingen: