maandag 3 november 2008

Eerste ervaringen van gasten

Afgelopen weken hebben onze gasten vooral genoten van de herfstkleuren. Zowel tijdens wandelingen als het rijden van GPS-routes. Tijdens de inspiratieweek zijn o.a. paddestoelen gezocht onder leiding van een ervaren gids. De paddestoelen zijn vervolgens verwerkt in een heerlijke ragout.Tevens zijn er prachtige schilderijen gemaakt, onder leiding van één van de deelnemers die met interessante opdrachten de vrouwen uitdaagde kunst te maken. Een aantal van de werken hangen in de cursuszaal.
Voor de 4x4-rijders hadden we enkele GPS-routes uitgezet in de omgeving. In de loop der tijden hadden we al de nodige wegen ontdekt waarvoor het prettig is als je een terreinauto hebt. Voor deze groep was het met name van belang om off road te rijden. Dat is even zoeken hier, omdat een groot deel van de regio natuurgebied is. Het is gelukt om enkele terreinen te vinden, waar ook de Tsjechische off road rijders zich uitleven. Deze bestaan uit wegen met diepe sporen, stijle hellingen, doorwadingen in brede beken en grote plassen.
De komende periode zullen we via contacten met de off road clubs in de omgeving meer terreinen vinden.

Naast het off road rijden en lekker uit eten gaan, was er ook tijd voor een bezoek aan Novy Bor, om het Tsjechisch glas te bewonderen. Er is een restaurant met uitzicht in een glasblazerij. Hier kunnen ook workshops worden gevolgd. Ik zal in overleg met de eigenaar een arrangement gaan samenstellen waarin het bekijken van oud en nieuw glas en zelf glas bewerken centraal zal staan.

Enkelen hebben geocaches gezocht. Dit hadden ze in Nederland reeds voorbereid en hiervoor een route samengesteld.
Wat is Geocaching? Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen). Met een GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website http://www.geocaching.com/ Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken. Geocaches zijn vaak te vinden op bijzondere plaatsen, waardoor je in de regio mooie plekken tegen komt. Deze zijn veelal bereikbaar voor wandelaars, fietsers en soms ook met de auto. Onze 4x4-ers hebben in een paar uur tijd 6 plekken bezocht. Hierdoor zijn ze op mooie paden terechtgekomen en ook nog wat meegepikt van de Tsjechische cultuur.

Deze week heeft getoond, dat deze regio zowel voor de SUV-rijder als de meer ervaren 4x4-rijder met een geprepareerde auto, mogelijkheden heeft. We zullen de komende tijd nieuwe routes maken, die zowel in de zomer als de winter interessant zijn.

Ook voor mensen met een 'gewone' auto of motor zijn er vele mogelijkheden om routes te rijden. Deze kunnen thema's hebben als natuur (rotspartijen, watervalletjes, beken, heuvels afgewisseld met velden), cultuur (kastelen, kerken, historische gebouwen en plaatsen) en creativiteit (glas, houtsnijwerk, beelden, schilderijen).

Samen met de deelnemers stellen we arrangementen samen, die aansluiten op de wensen van de gasten en de mogelijkheden van de regio. Van belang is hierover van tevoren goede afspraken te maken, zodat het programma optimaal aansluit.

Ideeën, voor bv. een familiereünie, een managementtraining, een vriendenweek, ontdekkingstocht. Ik stel graag samen met u het programma op.

Geen opmerkingen: