zaterdag 15 november 2008

zelf een week organiseren!

Graag wil ik hier weekarrangementen organiseren. Dit kunnen actieve vakanties zijn, trainingen, familiebijeenkomsten en workshops. Er zijn vele programma' s te bedenken. Maar natuurlijk gaat het er om dat er gasten komen.

Vandaar mijn idee om u te vragen daarin een actieve rol te spelen, waarin u voor uzelf een gratis vakantie kunt regelen.

Ik denk dan aan de volgende constructie: U benadert mensen uit uw vrienden en kennissenkring (collega's, klanten en familie kan natuurlijk ook) met het voorstel om in Tsjechië een vakantie door te brengen met specifieke activiteiten evt. rond een thema. Dit thema kiest u zelf.

Het thema sluit uiteraard aan op waar u zelf goed in bent of wat u graag doet. Ik denk dan aan wandelen, langlaufen, 4x4 rijden, paardrijden, creatieve workshops met glas, houtbewerking, tekenen, mozaiek.....
In overleg stellen we een programma samen, wat u kunt begeleiden. Het idee is dat wij zorgen voor de maaltijden, drankjes, hapjes, randvoorwaarden e.d. en u in die week hier als aanspreekpunt op de inhoud van het programma optreedt. Wij vullen hier uiteraard op aan.

Een groep dient uit 8 tot 14 mensen te bestaan. Uw verblijf hier is dan gratis. Als u wilt kunt u dit samen met iemand organiseren.

In overleg stellen we arrangementsprijs vast die de deelnemers betalen.

Wilt u nadenken over deze mogelijkheid?

Wellicht kent u anderen die in een dergelijke constructie hier een week zouden willen komen. De activiteiten kunnen op allerlei gebied liggen; samen koken, poezie, bezoek aan kastelen en musea, muziek maken en luisteren (in combi met een bezoek van een concert hier in de buurt of in Praag), wandelen, yoga, vogels kijken, cultuur, in geval van sneeuw 'ijspret".

Ik heb ooit met een oud-collega een weekarrangement gemaakt voor zijn theatergroep. Die waren een voorstelling aan het voorbereiden en wilden hier de laatste hand aan de productie leggen en de generale repetitie doen. De familie van de spelers ging mee. Zij deden tijdens de repetities hun eigen ding (ladies program) en 's avonds waren ze samen. De laatste avond was de uitvoering van de generale repetitie voor de familie en hebben we ook mensen hier uit het dorp uitgenodigd.
Daarnaast is in het programma ruimte om ook in de tuin, binnen en in de fantastisch omgeving activiteiten te doen.

Het is mogelijk om arrangementen te maken voor scholen, clubs, studentenverenigingen, bands, jaargroepen. We kunnen dan groepen tot 35 personen ontvangen. We maken een combinatie van 1-en 2-persoonskamers met tenten of een groepsruimte.

We zijn een educatief centrum. Uitgangspunt is dus dat mensen hier komen om iets te leren. De cursusruimte heeft hiervoor de faciliteiten. Dit kunt u ruim opvatten bv. een combi met een instructie of het bieden van achtergrond informatie over het thema waarover de week gaat.
We kunnen dit met veel foto´s illustreren.
Bv. natuurschoon in de buurt, architectuur van de dorpen om ons heen, Praag, wandelen met GPS en vervolgens verwerken in routes die te bekijken zijn via google-earth.

Al met al, vele mogelijkheden!
Ik heb ze vast niet allemaal genoemd, dus als u zelf een idee hebt....
Laat het me weten en we maken er samen een interessant programma van.

Geen opmerkingen: