maandag 17 november 2008

arrangementen voor senioren en alleengaanden

Onze locatie in Lesne biedt het hele jaar arrangementen: In de vakanties veelal voor gezinnen met schoolgaande kinderen en het gehele jaar worden er trainingen georganiseerd.

In het voor- en naseizoen hebben we ook volop mogelijkheden voor mensen die niet afhankelijk zijn van schoolvakanties, sterker nog, juist voor mensen die willen genieten van een seizoen waarin het rustig is en de natuur op z'n mooist.

U kunt als individu inschrijven en als groep. Afgelopen oktober is er een groep van 8 vrouwen geweest. Zij hebben met elkaar in Nederland het programma voorbereid. Enkelen kenden elkaar al. De groep is samengesteld door een vriendin van me die haar familie en vriendinnen had uitgenodigd mee te gaan. Die vrouwen hebben ook weer vrouwen benaderd en zo is de groep van min of meer gelijk gestemden gevormd.

Voor senioren hebben we speciale arrangementen, met extra dienstverlening. Ik ben vele jaren werkzaam geweest in het ouderenwerk. Samen met de deelnemers maakte ik maatwerkprogramma's. Deze ervaring zet ik hier ook in.

Vervoer is één van die items. Dit kunnen we voor u verzorgen. Zowel het vervoer van en naar Nederland als het vervoer hier in de regio. Als u met een groep komt is hiervoor een bus in te zetten. Als u met een beperkt aantal mensen komt (bv. 3 personen) heb ik de mogelijkheid dit via particulieren in Nederland te regelen. U wordt thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht. In de betreffende week hier, kunt u dan veelal ook over vervoer beschikken. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de mogelijkheid die ingezet wordt. Van belang is het arrangement dan tijdig te regelen.Veel mensen (ook niet-senioren) vinden het niet prettig om hier te rijden. We kunnen daarom voor excursies ook uw vervoer regelen. Zelf kan u dan volop genieten van de omgeving en wij kunnen u onderweg vertellen wat de bezienswaardigheden zijn en u informeren over de bijzonderheden hier in Tsjechië.
Wij komen hier inmiddels 5 jaar en zijn al op vele plaatsen geweest. Ook hebben we natuurlijk verhalen gehoord via de ccntacten die we in de buurt hebben. Vaak leuke wetenswaardigheden en een beschrijving van de cultuurverschillen.
Vervoer is ook belangrijk als u alcohol wilt gebruiken. Het is in Tsjechië niet toegestaan, na gebruik van alcohol, zelf te rijden. Promillage staat op 0%. Als u dus in een nabijgelegen restaurant uit eten wilt, kunnen wij u daarheen brengen en weer ophalen.

Onze locatie biedt 1 en 2 persoons kamers met eigen sanitair. We beschikken tevens over een douche en toiletvoorziening voor minder validen. Dat betekent een grote doucheruimte met beugels aan de muur, waar u ook onder begeleiding kunt douchen. Deze is toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Ons huis heeft een beperkt aantal trappen. Alle ruimtes van de begane grond, alle 1-persoons kamers en 2 2-persoonskamers zijn met een rolstoel te bereiken. Veelal binnendoor en soms buitenom. Hierdoor is onze locatie zeer geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

In de eetzaal met gezellige bar kunt u maaltijden gebruiken en een drankje drinken. Ook zijn er vele gezelschapsspelen die u hier kunt doen. Komt u met een groep mensen die wil klaverjasssen of bridgen: deze ruimte is daar heel geschikt voor.
Als u over meer ruimte wilt beschikken, kan u activiteiten in de cursuszaal doen. Deze zaal van 100 m2 is vrij in te delen voor tekenen, schilderen, dansen, muziek maken, toneelspelen e.d. Dit is de ruimte die we ook bij trainingen inzetten.

Onze bibliotheek biedt boeken en tijdschriften in vele talen en genre's. In deze gezellige zitruimte kunt u tevens gebruik maken van internet en uw e-mail checken.

Onze tuin heeft een groot terras en mogelijkheden om buitenactivtiteiten te doen. Tennis, badminton, voetbal, jeu de boules.....In de zomer beschikken we over een natuurzwembad. Ook kunnen we een bbq en kampvuur organiseren.

Wilt u graag wandelen, musea bezoeken, concerten bijwonen? We kunnen u een gids aanbieden of zelf met u meegaan als u dit graag onder begeleiding doet.

Hebt u speciale wensen? Geeft u dit aan als u een boeking overweegt. We kunnen groepen tot 15 mensen onderdak bieden. Wilt u bv. uw huwelijksfeest hier vieren door met familie en vrienden een week door te brengen? Hiervoor kunnen we plaats bieden aan meerdere mensen omdat we de jeugd in groepsruimtes kunnen onderbrengen. In de zomer kunnen we tevens tenten inzetten.

Er zijn vele mogelijkheden! Samen met u maak ik een programma dat optimaal aansluit op uw interesses en wensen. Ook tijdens uw verblijf hier kunnen daar nog aanpassingen op plaatsvinden.

Geen opmerkingen: