maandag 18 mei 2009

Glas in lood raam maken

Van 2 - 8 augustus 2009
Voor creatieve mensen hebben we een speciaal arrangement waarin de Glas in Lood kunst centraal staat. Dit arrangement wordt verzorgd door Jurjen Schuur. In Groningen geeft hij vele workshops in zijn eigen atelier Lux Avitro.


Graag biedt hij in Tsjechië een arrangement aan. Het resultaat van deze week is dat u een glasraam op A3 formaat (42 cm x 29,7 cm) mee naar huis neemt.
Dit kan naar uw eigen ontwerp zijn, dus bv. passend bij de kleuren van uw interieur.

In glasheldere stappen maakt iedereen een mooi glas-in-loodraam. In de eerste bijeenkomst wordt er een oefenraampje gemaakt van blank glas dat in lood wordt gezet. De daarop volgende bijeenkomsten maakt u een mooi glas-in-loodraam van gekleurd glas. Dit kan een eigen ontwerp zijn of één van de ontwerpen van Jurjen Schuur. Stap voor stap leert u in deze cursus alle basisvaardigheden, zoals het snijden en breken van glas, het in het lood zetten, solderen enzovoort.

Iedereen is in staat om te werken met dit prachtige ambacht en Jurjen zal u hierin intensief begeleiden en u van dienst zijn met zijn kennis en enthousiasme.

Het arrangement omvat 4 dagdelen workshops, en daarnaast hebt u tijd om van het prachtige Tsjechië te genieten.
U kunt naar Novy Bor. Dit is de zusterstad van het Nederlandse Leerdam. Hier kunt u het glasmuseum en de glasgalerie van Ajeto bezoeken. Aan het eind van de middag kan u koffie drinken in het restaurant met uitzicht op de glasblazerij, waar ambachtslieden aan het werk zijn.
Prachtig om te zien met hoeveel vakmanschap de glaskunst wordt vervaardigd.

Als u graag zelf wilt glasblazen, kunt u intekenen voor de workshop die hier ´s avonds van 18.00 tot 20.30 uur kan worden gevolgd. Dit dient u bij u reservering aan te geven. De kosten van deze workshop zijn niet opgenomen in het arrangement, maar kunnen apart bijgeboekt worden.
Onze ervaringen met deze fantastische workshop staan op deze weblog van 3 februari 2009.

Woensdag is uw “vrije dag”; u bent nu eenmaal in Tsjechië, ontdek meer van dit mooie land. De bus o.a. naar Praag stopt voor de deur. U kunt natuurlijk ook met uw auto, de fiets of wandelend de streek verkennen.

Vrijdag s avonds is er een feestelijke afsluiting. Als u dat wilt kunnen we buurtgenoten uitnodigen de werken die deze week gemaakt zijn te komen bewonderen. Uiteraard kunt u natuurlijk het werk van uw mededeelnemers bekijken. Deze avond kunt u ook samen muziek maken, dansen, zingen, al naar gelang de wensen en de kwaliteiten van de deelnemers.

nadere informatie
aanmelding via:
info@luxavitro.nl

Geen opmerkingen: