zaterdag 25 april 2009

Fotograferend wandelen

Geplande data:
9 t/m 15 augustus en 18 t/m 24 oktober 2009

Veel mensen zijn al bezig met fotografie. Wie heeft er tegenwoordig geen Digitale camera? Wellicht kunt u best plaatjes schieten, maar wilt u deze mooier, spannender of specialer maken.


Veel heeft te maken met hoe u de opnames maakt, en natuurlijk kunt u de foto´s tegenwoordig ook goed bewerken.

In deze workshopweek krijgt u vooral tips voor een goede opbouw van het beeld, camerastand, lichteffecten en dergelijke. Er zal slechts beperkt theoretische uitleg zijn. U bent veel ´buiten´ en leert vooral door ´te doen´. U ziet heel snel het resultaat van uw acties en uw foto´s worden in de cursus ´besproken´ en van tips voorzien.

Lesne ligt midden in en tussen diverse natuurgebieden. Ook zijn er op beperkte afstand diverse dorpen en steden met bijzondere architectuur. Dus zowel voor degene die natuurfotografie wil doen als hen die meer geïnteresseerd zijn in gebouwen en mensen zijn er mogelijkheden. In overleg met de groep wordt het programma definitief gemaakt. Ook kunt u zich in kleinere groepjes opsplitsen. En natuurlijk kunt u op de overige dagdelen zelfstandig aan de slag.

Het tijdstip waarop u op pad gaat varieert.
Vooral ´s morgens vroeg en aan het eind van de middag hebt u een mooie lichtval en lange schaduwen.
Ook is het speciaal om eens ´s nachts op pad te gaan.
De cursus wordt verzorgd door Menno Leutscher. Hij heeft in Den Haag de opleiding fotografie gevolgd en is sinds 1997 zelfstandig fotograaf. Hij geeft al meerdere jaren fotografieles bij de Beeldfabriek SKVR in Rotterdam en sinds kort ook bij stichting To Be in Dordrecht.
Voor een indruk van zijn werk, zie zijn site.

Leuk als activiteit voor uw vriendengroep, familiereünie, uw schoolgroep maar u kunt ook alleen of met enkelen samen inschrijven.

nadere informatie en aanmelding

Geen opmerkingen: