donderdag 1 januari 2009

Creatieve Workshops met glas

In onze cursusruimte hebben we volop gelegenheid voor workshops, trainingen en activiteiten.
We hebben hiervoor mogelijkheden voor creatieve, sportieve en culturele activiteiten of een combinatie daarvan.

Workshop creatief met glas
Tevens maken we gebruik van mogelijkheden buitenshuis. Zo hebben we contact gelegd met een organisatie in Novy Bor, die workshops glasblazen geeft. Er is een prachtig restaurant bij, waar u uitzicht hebt op de werkplaats waar kunstvoorwerpen worden geblazen. Onder het genot van een drankje en evt. heerlijke maaltijden, kunt u de ambachtslieden aan het werk zien. Vervolgens kunt u zelf aan de slag.


Een bezoek aan de diverse galeries van Novy Bor is de moeite waard. Ook kan het glasmuseum bezocht worden waar de geschiedenis van de glaskunst in Tsjechië wordt weergegeven. Dit betreft ook het kristal waar Tsjechië zo beroemd om is. Behalve de voorwerpen uit diverse kunstperiodes is ook te zien hoe glasblazers in hun kleine Glashutten in het bos leefden en daar hun werk deden. In het programma kan een wandeling worden opgenomen naar deze Glashutten. In de regio zijn er nog een aantal in gebruik.

Als u naast glasbewerken ook nog een mozaïek wilt maken, is dit ook te realiseren. We hebben volop materiaal waarmee u een kleurig bord, een naambordje voor aan uw huis, of een afbeelding kunt maken. Zo kunt u aan het einde van uw verblijf hier verschillende zelfgemaakte kunstvoorwerpen mee naar huis nemen.

Dit arrangement is te combineren met vele andere activiteiten, waaronder natuurlijk een bezoek aan Praag. Het basisprogramma staat op onze website.

Hebt u zelf een ander idee, of wilt u dit arrangement aanvullen met andere activiteiten?
Laat het ons weten en samen met u passen we het programma aan.

Komt u met een groep van meer dan 12 personen, dan zijn er aantrekkelijke kortingsmogelijkheden.

Ook voor kinderopvang kan worden gezorgd. Informeer hiernaar als dat voor uw situatie van toepassing is.

We hopen hier veel creatieve mensen te mogen begroeten.

Geen opmerkingen: