maandag 12 januari 2009

(Sneeuw-) Pret in de krokusvakantie

In de school vakanties hebben we speciale arrangementen voor gezinnen. Leuk is het om samen met de kinderen op stap te gaan en een programma te maken, dat voor iedereen waardevol is.

In de komende krokusvakantie, carnavalsvakantie of ook wel voorjaarsvakantie genoemd, is er het volgende te beleven:

WK ski in Liberec
In deze periode is het
wereldkampioenschappen Noords skiën 2009 dat van 18 februari tot en met 1 maart 2009 georganiseerd wordt in de Tsjechische stad Liberec.
Voor het eerst zullen bij de
wereldkampioenschappen schansspringen ook wedstrijden voor vrouwen worden gehouden. Onderdeel is de wereldkampioenschappen langlaufen.
Het programma is te vinden op:
http://www.liberec2009.com/_data/files/File/Timetable_2008_24_09.pdf
We kunnen de kaarten voor u kopen, zodat u gegarandeerd bent van uw plaatsen.

Zelf de piste op!!
We hebben meerdere skiliften op beperkte afstand van ons huis. Per rit kosten deze 12 tot 17 kronen (= 0,50 tot 0,70 euro) Hier is ook materiaal te huur. Zowel voor skiën, langlaufen als snowboarding. Informatie:
http://www.skiarealhornipodluzi.cz/cenik.pdf
Ook de bergen de Jedlova en de Luz hebben skimogelijkheden.

Lekker wandelen
Of wilt u gewoon lekker genieten van de prachtige natuur? Mooie wandelingen maken, evt. onder leiding van een gids. Er zijn legio wandelroutes die starten bij ons voor de deur, van verschillend niveau.
Natuurlijk is het ook mogelijk om te gaan langlaufen!!
En .....sneeuw- en ijspret als er sneeuw gevallen is: sleeën, iglo´s bouwen, sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gooien en kunstwerken maken.
Voor de liefhebber: langlaufen en skiën.

In ons huis
Als u lekker buiten bent geweest is er in huis ook veel te doen.
In onze spelzaal annex cursusruimte zijn er vele mogelijkheden voor activiteiten voor jong en ouder: o.a. tekenen, schilderen, knutselen, dansen, muziek maken (het drumstel en de gitaren staan opgesteld) gezelschapsspelen doen, tafeltennissen......

Of gewoon lekker lezen en kletsen in de bibliotheek.

Al met al kan er de komende maanden veel beleefd worden.


Kosten
We bieden een flexibel programma, vandaar dat we uitgaan van het verblijf op basis van logies en ontbijt, vanaf € 34,- per persoon per nacht. Kinderen tot 12 jaar 50% korting.

De data voor aankomst en vertrek zijn vrij te kiezen, afhankelijk van het aantal plaatsen dat we hebben.

Voor de zeer jonge gezinsleden, of de kinderen die niet dol zijn op de kou, bieden we de mogelijkheid tot kinderopvang. We hebben deze oppas service als u dit bij boeking aangeeft. Voor 15,- euro per kind per dagdeel nemen we u deze zorg uit handen.
Informeer naar de kortingsmogelijkheden als het om meer dan 3 kinderen gaat.

De kosten van de arrangement zijn exclusief de kaarten voor het WK en de huur materiaal en lessen voor skieën en snowboarden. Deze kosten vindt u in de prijslijsten van het WK en van de skilift van Horni Podluzi.

Geen opmerkingen: