dinsdag 2 december 2008

WK skiën Liberec 2009

De wereldkampioenschappen noords skiën 2009 worden van 18 februari tot en met 1 maart 2009 georganiseerd in de Tsjechische stad Liberec.
Voor het eerst zullen bij de
wereldkampioenschappen schansspringen ook wedstrijden voor vrouwen worden gehouden.
Ook bij de
wereldkampioenschappen noordse combinatie zijn er wijzigingen doorgevoerd: er zullen geen drie, maar vier disciplines worden gehouden. De sprintwedstrijd verdwijnt, net als in de wereldbeker, van de kalender. De massastart zal voor het eerst worden georganiseerd en er zullen twee individuele Gundersen wedstrijden worden gehouden (1 keer op de kleine schans, 1 keer op de grote). De landenwedstrijd blijft op het programma.
Bij de
wereldkampioenschappen langlaufen zullen de mannen en vrouwen zich voor het eerst via een kwalificatie moeten plaatsen voor wedstrijd met intervalstart. Voor de vrouwen gaat het om een wedstrijd over 5 kilometer klassieke stijl, voor de wedstrijd over 10 kilometer. Bij de mannen is het een kwalificatiewedstrijd van 10 kilometer voor de wedstrijd over 15 kilometer klassieke stijl.

Het programma is te vinden op:
http://www.liberec2009.com/_data/files/File/Timetable_2008_24_09.pdf

Na deze technische informatie die voor de kenner van belang is, bied ik u graag het arrangement aan dat bij dit kampioenschap hoort. Het is een combinatie van zelf skiën en langlaufen en gaan kijken naar de kampioenschappen.
Het arrangement is 2 weken verblijf in Lesné, met de mogelijkheid meerdere keren wedstrijden in Liberec bij te wonen.
De openingsceremonie van het WK is woensdag 18 februari om 20.00 uur. De dagen ervoor wordt er al getraind. U kunt natuurlijk zelf bepalen welke onderdelen u wilt bijwonen. De prijslijst is te vinden via de volgende link.
http://www.liberec2009.com/_data/files/File/Pricelist_ENG_11-09-2008.pdf
We kunnen de kaarten voor u kopen, zodat u gegarandeerd bent van uw plaatsen.

We hebben meerdere skiliften op beperkte afstand van ons huis. Per rit kosten deze 12 tot 17 kronen (= 0,50 tot 0,70 euro) Hier is ook materiaal te huur. Zowel voor skiën, langlaufen als snowboarding. Informatie: http://www.skiarealhornipodluzi.cz/cenik.pdf

Kosten:
verblijf van 2 weken (15 feb t/m 1 maart) op basis van half pension 490,- euro per persoon in een 2-persoonskamer.Geen opmerkingen: