woensdag 3 december 2008

werkweken voor scholen

Ook voor scholen hebben we een aantrekkelijk aanbod. Zowel in de zomer als in de winter. Als er in de winter sneeuw ligt zijn er mooie mogelijkheden. Er zijn verschillende eenvoudige pistes, met name geschikt voor de beginnende skiër. De lengtes zijn aardig. De kosten voor de lift en de huur van materiaal zijn absoluut laag te noemen.

In onze tuin kunnen we iglo´s bouwen, kunstwerken van sneeuw en ijs maken, van de helling sleeën en lekker met sneeuwballen gooien.

Het gebied leent zich ook goed om te mountainbiken en te langlaufen. In dit deel van Tsjechië worden nauwelijks loipes getrokken, dus de langlaufer volgt de wandelpaden en trekt zelf zijn spoor. We gaan na of er mogelijkheden zijn om voor onze gasten loipes te laten trekken. Daarvoor is in het dorp vast samenwerking te vinden.


Er lopen prachtige wandelroutes door het bos. Hier en daar kan u tussen de bomen door richting Duitsland kijken en dan genieten van het prachtige uitzicht. Aan de rand van het dorp Jiretin ligt de Kruisgang. Dit is een nabootsing van de lijdensweg die Christus aflegde naar Golgotha. Boven aan de Kruisgang staat een kapel, waar geregeld herdenkingen worden gehouden. Mooie beelden omgeven de panelen met de afbeeldingen van de lijdensweg. In combinatie met de natuurlijke omgeving een heel surrealistische ervaring.

Waarom is onze locatie geschikt voor werkweken met jeugd?
Met name omdat het mogelijk is sportieve activiteiten te combineren met workshops en excursies op cultureel gebied. Bezoek aan kastelen, Praag, musea en authentieke dorpjes met specifieke architectuur.

In onze cursusruimte (100 m2) kunnen creatieve workshops worden gehouden (tekenen, schilderen, beeldhouwen, houtsnijden) en kan muziek worden gemaakt. Deze ruimte is zeer geschikt voor bonte avonden en je kan er heerlijk dansen!

De bbq´s en de kampvuurplaats zijn natuurlijk mooie plekken in de tuin. En bij mooi weer kunnen de sportplaats en het zwembad gebruikt worden en kan er op het terras gegeten worden.

In onze ruime keuken kunnen uw kok en/of de leerlingen zelf koken, of wij kunnen de maaltijden voor u verzorgen. De boodschappen kunnen we (laten) bezorgen.Kortom vele mogelijkheden.

Naast alle faciliteiten die we kunnen bieden kan ik tevens een rol spelen bij de begeleiding van activiteiten. Mijn ervaring uit het Sociaal Kultureel Werk kan ik hiervoor inzetten. Met name ook voor jongeren die extra aandacht nodig hebben kan dit een waardevolle aanvulling zijn.


Op onze website staat aangegeven welke activiteiten we kunnen bieden. Daar staat ook de informatie over het aantal gasten dat we kunnen ontvangen en de kampeermogelijkheden.

Geen opmerkingen: