donderdag 29 oktober 2009

Mountainbiken langs de skihelling

Sinds afgelopen week hebben we hier echt herfstweer; mistig met een waterig zonnetje. Door de herfsttinten en dit mooie licht hangt er een mystieke sfeer.
Mooi weer om te wandelen; dus langs de Kruisgang omhoog naar de Jedlova en via de skihelling weer naar beneden.
Langs de skihelling is een pad afgebakend met oranje linten. Dit is bedoeld voor de mountain bikers. Ik hoop voor hen dat ze er met name langs naar beneden gaan, want de klim omhoog lijkt me een hele tour.
Langs de route zijn verschillende bomen omhuld door kussens. Wat zal er beschermd worden? de boom, de fietser, of is het gewoon de bedoeling dat beiden een aanvaring zonder verwondigen doorstaan?

In de omgeving zijn hier zo wie zo veel fiets routes. Vaak mooi geasfalteerde paden, dwars door de bossen. Zowel hier aan de Tsjechische kant van de grens als aan de Duitse kant. Het Lausitzer gebergte, waar we hier wonen, strekt zich ook uit in Duitsland. Ook hier allemaal natuurgebieden, die zich kenmerken door haar zandsteen. Ooit door vulcanisme ontstaan, zijn deze bergen de laatse eeuwen afgesleten door erosie. Vaak zijn er grillige rotsen gevormd die door hun vorm bv. een dierennaam hebben gekregen. Een mooi gebied om te wandelen en te fietsen.

En natuurlijk kunnen veel wandelroutes ook door mountainbikers worden gereden. Enige ervaring en een goede fiets zijn wel voorwaarde. Anders zal het met name lopen worden!

Nadere informatie aanvragen over een fiets of wandel arrangement?
regioinformatie vindt u op onze website.

1 opmerking:

Petra zei

Ha die Mieke,

Even kijken of ik je zo te pakken krijg!

Petra