zondag 25 oktober 2009

Workshops met Sunder Komala en Khushru Steinmauer

Liberation and Love
Krasna Lipa, 13 - 15 november 2009
13 nov 18.00 uur - 15 nov 18.00 uur
kosten € 100,- per persoon

Een vriendin van me organiseert de workshop ´bevrijding en liefde´.

De gastdocent hiervoor is de, van oorsprong Braziliaanse, Sunder Komala. De laatste 20 jaar woont ze in India. Ze werkt hier als therapeut en facilitator op het ´Osho International Meditation Resort´. De laatste jaren deelt ze haar tijd en werk tussen India, Oostenrijk, Brazilië en verschillende plaatsen in Europa en Azië. Vele jaren van meditatie, zelf -onderzoek en zang vaardigheden, gecombineerd met de verkenningen van de tradities van Tantra, Zen, soefisme, Healing Arts en de Oost-psychologische inzichten mbt de menselijke geest en het hart is de basis van haar werk. Komala is een afgestudeerd Art leraar, Biodynamics een Cranio-Sacraal Therapeut een volleerd zangeres.

In Krasna Lipa verzorgt zij de workshop ´Liberation and Love´.

De vrouwelijke essentie ligt in onze natuurlijke vermogen om open en ontvankelijk te leven, onze uitstraling en het vertrouwen in het leven. Om ruimte te vinden in een mannelijk georiënteerde wereld hebben vrouwen hun kracht vele malen ingezet ten koste essentiële vrouwelijke waarden. Dit verlies van de identiteit en verbinding met de vrouwelijke natuur brengt soms veel verwarring en verdriet.

Aan de andere kant, uit het ontbreken van een positief moederzorg model en ondersteuning van hun vader in hun jeugd, groeide vrouwen op zonder verbinding met hun vrouwelijke kracht. Deze patronen bestendigen in de volwassenheid en vrouwen blijven zoeken naar macht buiten zichzelf, niet in contact met hun echte innerlijke kracht.

In deze cursus, nodigen we vrouwen uit om samen te komen en elkaar te steunen om echte vrijheid te vinden, in ons lichaam, hart en geest; in staat te zijn te verlangen naar liefde en intimiteit en de geschenken van onze essentiële vrouwelijke energie te delen.

De groepsdynamiek, oefeningen en meditaties zullen:
* licht brengen en het inzicht geven in oude gewoonten en overtuigingen die we al generaties lang doorgeven via onze moeders, grootmoeders en het hele verleden van vrouwelijkheid.
* helpen om te kijken naar de manier waarop wij omgaan met mannen, onze eigen verantwoordelijkheid op het voortduren van de onbewuste mannelijke / vrouwelijke rollen, en de patronen die onze intieme en seksuele relaties bepalen.
* inzicht brengen in de mannelijke en vrouwelijke energieën die wij in ons hebben en manieren te vinden voor een balans in ons dagelijkse leven (energetisch en praktisch)
* de negatieve indrukken en opvattingen wissen over ons lichaam, onze seksualiteit en over het vrouw-zijn
* steunen in het erkennen en het waarderen van onze vrouwelijke kracht en wijsheid en ervaren van de waardigheid die de vrouwelijkheid ieder van ons biedt. We vieren samen de kracht en openheid, dat is onze essentie.
Wanneer een vrouw haar echte vrouwelijkheid vindt, is ze in staat om het mannelijke te begrijpen, als een diep deel van zichzelf. Als ze vrienden maakt en deze gepolariseerde krachten in zich integreert, gebeurt er een revolutionaire verschuiving en een vrouwelijke mysticus is geboren. De vrouwelijke mysticus is een vrouw die in contact is met haar lichaam, haar zinnelijkheid en seksualiteit, ze is thuis in haar hart en emoties, zij brengt deze gaven in haar creativiteit, in het doel en in het onbegrensde rijk van haar ziel.

Er is deze dagen ook een mannelijke variant, op een plek in de buurt van de vrouwengroep. Deze wordt geleid door Khushru Steinmaurer. Hij beoefent diverse meditatie technieken en heeft therapieën ontworpen voor lichaamswerk. Tibetan Pulsing beoefende yoga, Tai Chi, Chi Kung, massagetherapie en energetisch werken. Hij werkt en woont tevens in Pune in het India Osho meditatiecentrum.

Op zondagmiddag komen beide groepen bij elkaar. Meer informatie

Aanmelding voor deze cursus kan hier. graag voor 6 november 2009!
We hebben een aanbieding dat u voor en na deze training enkele dagen in onze accommodatie in Lesne kunt zijn. Hier kunt u dit prachtige deel van Tsjechië verkennen, wandelen, fietsen, paardrijden, creatieve en culturele activiteiten ondernemen.

Geen opmerkingen: