woensdag 18 november 2009

Reizen met extra aandacht

Graag bieden we arrangementen aan voor mensen die meer nodig hebben dan hotelfaciliteiten.
U kunt zich hiervoor als individu of als groep inschrijven.

We hebben kamers op de begane grond beschikbaar. Komt u met een rollator of rolstoel, wij staan voor u klaar!

Ons pand is rookvrij en anti allergeen, en daardoor ook geschikt voor mensen met astmatische klachten.

We organiseren graag vakantiekampen voor kinderen en jongeren, in deze omgeving waar volop ruimte is voor sport, spel en creativiteit.

De arrangementen kunnen het karakter hebben van een vakantie met alleen ontspanning of ook met een leer-werk traject en/of trainingen sociale vaardigheden e.d. Uiteraard kunnen we dit in diverse (spel-)vormen aanbieden, waardoor het een echte vakantie blijft!

Samen met MEE, RIBW´s, organisaties voor jeugdhulpverlening, de psychiatrie en zwakzinnigenzorg kunnen we arrangementen voor specifieke doelgroepen samenstellen.

Door mijn ervaring in het Welzijnswerk kunnen we ook begeleiding bieden bij activiteiten. Dit kan een waardevolle aanvulling zijn op de groepsleiding die al met uw groep meekomt.

Bij de verbouw van ons pand hebben we rekening gehouden met de toegankelijkheid. Weinig drempels, goede verlichting (zowel overdag als ´s nachts) en een speciale douche en toiletvoorziening voor minder-validen.

Vervoer
Dit kunnen we voor u verzorgen. Zowel het vervoer van en naar Nederland als het vervoer hier in de regio. Als u met een groep komt is hiervoor een bus in te zetten.

Als u met een beperkt aantal mensen komt (bv. 3 personen) heb ik de mogelijkheid dit via particulieren in Nederland te regelen. U wordt thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht. In de betreffende week hier, kunt u dan veelal ook over vervoer beschikken. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de mogelijkheid die ingezet wordt. Van belang is het arrangement dan tijdig te regelen.

We kunnen ook voor excursies uw vervoer regelen. U kunt zo volop genieten van de omgeving en wij kunnen u onderweg vertellen over Tsjechië. Wij komen hier inmiddels meer dan 5 jaar en zijn al op vele plaatsen geweest. Ook hebben we natuurlijk verhalen gehoord via de contacten die we in de buurt hebben. Vaak leuke wetenswaardigheden en een beschrijving van de cultuurverschillen.

In de winter is er volop ruimte voor sneeuwpret, iglo´s bouwen, sleetje rijden. De skiliften zijn achter ons huis en ook zijn er veel langlauf routes.

Voor mensen met een beperking kan het waardevol zijn om in een andere omgeving vaardigheden op te doen. We hebben hier veel ruimte in en om het huis, waardoor de deelnemers veel verschillende mogelijkheden hebben tot leren.

Faciliteiten
Onze locatie biedt 1 en 2 persoons kamers met eigen sanitair.

Ons huis heeft een beperkt aantal trappen. Alle ruimtes van de begane grond, alle 1-persoons kamers en 2 2-persoonskamers zijn met een rolstoel te bereiken. Veelal binnendoor en soms buitenom. Hierdoor is onze locatie zeer geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

In de eetzaal met gezellige bar kunt u maaltijden gebruiken en een drankje drinken. Ook zijn er vele gezelschapsspelen die u hier kunt doen. Komt u met een groep mensen die wil klaverjassen of bridgen: deze ruimte is daar heel geschikt voor.

Als u over meer ruimte wilt beschikken, kan u activiteiten in de cursuszaal doen. Deze zaal van 100 m2 is vrij in te delen voor tekenen, schilderen, dansen, muziek maken, toneelspelen e.d. Dit is de ruimte die we ook bij trainingen inzetten.

Onze bibliotheek biedt boeken en tijdschriften in vele talen en genre's. In deze gezellige zitruimte kunt u tevens gebruik maken van internet en uw e-mail checken.

Activiteiten
Wilt u graag wandelen, steden bezoeken, winkelen? We kunnen u een gids aanbieden of zelf met u meegaan als u dit graag onder begeleiding doet.

Het buitenterrein (deels verhard) heeft vele mogelijkheden voor groepsactiviteiten. Ook het zwembad van 200 m2 kan hiervoor worden gebruikt.

Bij mooi weer kan op het terras gegeten worden. U kunt in de ruime keuken zelf de maaltijden klaar maken, of u kunt deze door ons laten verzorgen. Natuurlijk kunnen ook cliënten hierin een rol spelen. Het is mogelijk om de boodschappen te (laten) bezorgen.

Maatwerk
Hebt u speciale wensen? Geeft u dit aan als u een boeking overweegt. We kunnen groepen tot 20 mensen onderdak bieden. In de zomer kunnen we tevens tenten inzetten.

Er zijn vele mogelijkheden! Samen met u maak ik een programma dat optimaal aansluit op de interesses en wensen van de gasten.

Kosten:
Arrangementen vanaf € 245,- euro p.p.p.w. op basis van half pension. Naar aanleiding van het programma dat ik met u heb opgesteld kan ik u een gespecificeerde offerte geven.

Informatie en boeken

Geen opmerkingen: