woensdag 11 februari 2009

Persoonlijke groei en ontwikkeling in teams


Behandel een mens zoals hij is en hij zal zo blijven
Behandel een mens zoals hij kan zijn en hij zal zo worden
Goethe

De uitspraak kwam ik al weer een tijdje geleden tegen en deze trof me.
Mensen zijn tot veel in staat als ze uitgedaagd worden.

Ooit hoorde ik het verhaal naar aanleiding van het overlijden van een medewerkster op de postkamer van een groot bedrijf. De dame had er bijna 30 jaar gewerkt, en de kwaliteiten die haar werkgever van haar kende beperkte zich tot het nauwkeurig sorteren en rondbrengen van de post. Op haar begravenis zongen er 2 grote gospelkoren waarvan ze jarenlang de dirigente was geweest en waarvoor ze veel muziek had gecomponeerd. Haar werkgever ontdekte haar creativiteit en scheppingsvermogen toen het te laat was. Gelukkig was deze dame in staat gebleken in haar vrije tijd tot ontplooiïng te komen omdat mensen haar daartoe inspireerden. Ze heeft daar zelf van genoten, en met haar velen die haar muziek ten gehore brachten en anderen die er naar kwamen luisteren.

Medewerkers hebben veel kwaliteiten en het is voor een werkgever de moeite waard die te kennen. Niet alleen de vaardigheden die de huidige baan van hen vraagt, maar oprechte belangstelling voor wie ze zijn én de talenten die ze hebben. Als u daar samen serieus naar kijkt en nagaat hoe deze kunnen worden ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker, zijn er vast aanknopingspunten waardoor ook uw organisatie daarmee kan groeien. Groei in de zin van het resultaat om uw doelstellingen te realiseren en een cultuur uit te dragen waarin u elkaar versterkt en plezier geeft.

Spreekt dit u aan?
Investeer in uw team en neem hen eens mee! Een week speciale aandacht voor de talenten en de manier waarop u daar beiden, persoon en organisatie, van kunt profiteren en genieten. Een combinatie van een week inspannen en ontspannen, zodat u daarna, samen, met nieuwe energie aan de slag zult gaan!
Met u stellen we een speciaal arrangement op om dit vorm te geven.
Een voorbeeld hiervan en onze contactgegevens staan op onze site.

Geen opmerkingen: