woensdag 25 november 2009

Kerst workshops Tiffany

Data: 6 - 12 december 2009
Voor creatieve mensen hebben we een speciaal arrangement waarin de Tiffany kunst centraal staat.

Kenmerkend voor de Tiffany techniek is dat de stukken glas d.m.v. koperfolie en tin bij elkaar gehouden worden. Er kan met kleinere en rondere vormen worden gewerkt, terwijl het net zo stevig is als glas in lood. De koperfolietechniek is ontwikkeld door de bekende Amerikaanse kunstenaar en ontwerper Louis Comfort Tiffany, o.a. bekend om zijn schitterende lampen.

Tijdens deze cursus leert u de koperfolietechniek, de basisvaardigheden zoals: glas snijden, slijpen, intapen in folie, solderen etc. Iedereen is in staat om deze techniek te leren. De groepen zijn klein, max. 4 á 6 personen, zodat er optimaal aandacht en begeleiding kan worden gegeven.

Dit arrangement wordt verzorgd door Jan Westerik. In Utrecht geeft hij vele workshops in zijn eigen atelier la Minja. Graag biedt hij vlak voor Kerst in Tsjechië een arrangement aan waarin u een 3-D Kerstengel of kerstboomversiering maakt. Het resultaat van deze week is dat u werkstuk mee naar huis neemt. Wellicht kunt u zelfs een 2e werkstuk maken. Dit kan naar uw eigen ontwerp zijn, dus bv. passend bij de kleuren van uw interieur.

Naast de workshops is er voldoende tijd om de glaskunst in de regio te bekijken en de Kerstmarkten in Praag te bezoeken. Absoluut de moeite waard.

In de 2e helft van de week kunt u ook nog van andere materialen kerstversieringen maken. Voor deze workshops ( o.a. mozaïek en vilt) kunt u apart inschrijven.

Kosten:
Workshops en verblijfkosten op basis van half pension voor 6 nachten € 395,- op basis van 2 persoons kamer. Toeslag 1 persoons kamer € 115,-

Exclusief materiaal.
Geschatte materiaal kosten ongeveer € 30,-

Optioneel:
Glasblaasworkshop in Novy Bor door ervaren ambachtsmensen op een avond van 18.00 tot 20.30 uur
€ 125,-
Optioneel:
4 dagdelen Kinderopvang gedurende workshops: € 60,-
Excl. Touristenbelasting czk 16 p.p.p.n.
(is ongeveer € 0,65)

Inschrijfkosten : € 15,- per boeking

Data: 6 - 12 december 2009

Nadere informatie: www.la-minja.nl

inschrijven

Geen opmerkingen: