zondag 15 maart 2009

Prachtig Praag

Afgelopen week zijn we weer in Praag geweest, die de bijnaam de Gouden Stad heeft. Deze naam is ze meer dan waard. Telkens ontdekken we prachtige gebouwen, pleinen, winkels en straatjes met verrassende doorkijkjes. Het is momenteel één van de 5 meest bezochte hoofdsteden van Europa.

We hebben deze keer het Dalimuseum bezocht, waar tevens een collectie van de Tsjechische kunstenaar Mucha is opgenomen. Een uitgebreide tentoonstelling van beide kunstenaars. Dali kenmerkt zich door bizarre kunstwerken. Vooral de beelden vind ik de moeite waard.

Tsjechië staat o.a. bekend om haar marionetten. In Praag zijn ze in vele winkeltjes te koop. Meerdere mooie handgemaakte poppen zijn voor weinig geld te krijgen. We hebben een speciaal creatief arrangement rond marionetten; een combinatie van de poppen maken en er mee spelen. We bezoeken natuurlijk Praag en hebben dan een speciale rondleiding in het marionetten museum en het bijbehorende theater. We mogen een kijkje nemen achter de coulisen. Heel bijzonder. Dit seizoen spelen ze de voorstelling van Don Giovanni. Dit staat beschreven op onze website onder fantasy creatief met marionetten.

Ook is er in Praag veel glaswerk te zien. Het kristal is kunstig geslepen en er is glas is vele vormen; vazen, sieraden, gebruiksvoorwerpen. Ook de kleuren zijn vaak prachtig. Sommige winkels zijn net een museum. In ons glas arrangement maken we een combinatie met workshops glasblazen, mozaïek en evt. graveren.

We hebben de stad doorkruist met de tram en de metro. Voor 100 kronen hebt u een kaart voor 24 uur openbaar vervoer, dus nog geen 4 euro!
Wilt u iets speciaals: voor 1200 kronen kunt u een rit maken in een old timer. Heel toepasselijk voor deze oude stad.

Geen opmerkingen: