zondag 3 februari 2013

Herschrijf je eigen leven!

In het idyllische Tsjechische Lesné organiseren we dit voorjaar weer een cursusweek "Herschrijf je eigen leven" ofwel: De Happy View in de praktijk. 
 
Zoals de juwelier in De Magische Gouden Ring zijn eigen leven herschrijft, zo gaan wij dat ook doen. We gaan een nieuw verhaal over onszelf schrijven! Precies zoals we het zouden wensen. En het geheim is... dat er dan wonderen gebeuren! Net als in De Magische Gouden Ring. Dit boek is geschreven door Petra Maartense. Een verhaal dat je in één adem uitleest!

Cursusdata: 21 t/m 28 april 2013
Organisatie: Happy View in de praktijk, Petra Maartense ism Mieke Elzenga
Inschrijving: Mail je gegevens naar happy.view@xs4all.nl
Investering: € 895,- (cursus, materiaal en 1 week vol pension)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 20 personen.

Kan dat, je eigen leven herschrijven? Jazeker. Dat kan! En dat gaan we doen. Doe je mee?

Wat is jouw droom? Hoe ziet je ideale leven eruit? Vind je het ook de hoogste tijd om je dromen waar te maken? Weet je niet waar je moet beginnen of weet je misschien niet eens wat je droom is?

Durf je te geloven in jezelf? Durf je de stap te zetten?

Op een hele speelse, maar mogelijk ook confronterende manier gaan we gezamenlijk aan de slag: Ons eigen leven herschrijven. In de richting waarin we het hebben willen! De richting die ons voldoening geeft en het beste uit onszelf haalt. Je hoeft niet goed te kunnen schrijven, daar gaat het niet om. Maar we gebruiken het schrijven als methode.

“Herschrijf je eigen leven” in Lesné – Tsjechië

Alles wat we in deze week doen, staat in het teken van jou en je droom! Als je (nog) niet weet wat je droom is, ga je ‘m ontdekken en formuleren. Als je wel weet wat je droom is, maar het lukt je nog steeds niet om ‘m waar te maken en vorm te geven, ga je deze week de drempels over waardoor je grote sprongen kunt maken.

Zijn er elementen in je leven waar je helemaal niet tevreden mee bent en wil je die wel eens onder de loep nemen en ermee afrekenen? Loop je steeds tegen hetzelfde aan in je relaties, in je werk, in je leven? Waar ben je aan toe? Wat is jouw droom?

Aan de hand van allerlei speelse oefeningen ontdek je jezelf en je mogelijkheden. Je blinde vlekken en mogelijke blokkades worden zichtbaar, je krijgt nieuwe inzichten, leert hoe je bepaalde overtuigingen of gevoelens los kunt laten, zodat je makkelijker verder kan en moeiteloos je doel bereikt.
Het “werk” doe je zelf, hoewel het niet voelt als werken. Je krijgt de tools aangereikt die bij jou passen, waar jij mee aan de slag kan, je wordt gestimuleerd en je deelt je ervaringen èn je dromen met anderen.

Omdat je even uit je normale omgeving weg ben, is het makkelijker te kijken naar je eigen leven. Van een afstandje breng je het in kaart en ga je gedisciplineerd aan de slag om je eigen verhaal te herzien. We stimuleren elkaar en leren van elkaar. Je mogelijkheden en je dromen, je talenten en je passie worden gestimuleerd en die neem je uiteindelijk uitvergroot weer mee naar huis. Je richting is duidelijk geworden, de weg ligt voor je open om je dromen waar te maken.

Natuurlijk is het ook een week, waarin je kunt lachen en ontspannen. Het voelt als vakantie! We combineren de schrijfactiviteiten met allerlei leuke creatieve activiteiten, je kunt meedoen met de yogalessen, (leren) mediteren, muziek maken, dansen, schilderen, wandelen of lezen, maar ondertussen: Herschrijf je je eigen leven.
Alles draagt bij aan het doel: de weg vrij maken voor je ware Zelf, het leven zoals het door jou geleefd wil worden.

Ben je er ook aan toe, aan deze sprong? happy.view@xs4all.nl


Happy View in de praktijk

De methode “Herschrijf je eigen leven” is ontwikkeld door Petra Maartense, schrijfster, journalist, programmamaker en docent. Zij heeft door haar jarenlange ervaring in de journalistiek en de vele mensen die zij gesproken en geïnterviewd heeft, ontdekt dat het ook anders kan in de wereld, maar dat we daar onze aandacht vaak niet op richten. We zijn geneigd onze aandacht te geven aan problemen. En waar je aandacht aan schenkt.... groeit!

Met Happy View wil zij bijdragen aan ‘de nieuwe wereld’, een wereld waarin mensen tot hun recht komen, leven vanuit hun hart, met respect voor elkaar en de natuur en in vrede met zichzelf en de wereld om hen heen. Happy View wil daarin het vernieuwende voorbeeld zijn en werkt samen met anderen, die de ‘Happy View’ uitgangspunten onderschrijven en leven.

“Happy View in de praktijk” en de methode “Herschrijf je eigen leven” is ontwikkeld om mensen kennis te laten maken met deze nieuwe manier van kijken en leven, inzicht te geven in de kracht van intenties en woorden, gedachtenkracht en het vervullen van wensen en idealen. Het kan en het enige wat je ervoor nodig hebt is jezelf. In jezelf ligt de verandering.

Een van de samenwerkingspartners van Happy View is Mieke Elzenga, die in het Tsjechische Lesné centrum Liberta voor persoonlijke ontwikkeling en groei is begonnen, wat tevens een heerlijk pension in een prachtige omgeving is. Dat maakt het mogelijk om van deze cursus een feestje te maken en het schrijven te combineren met wandelen, yoga en alle mogelijke vormen van creatieve bezigheden.

Ben je enthousiast en wil je je meteen opgeven? happy.view@xs4all.nl
Heb je nog vragen? Mail gerust! happy.view@xs4all.nl

Wil je meer weten over de locatie en de omgeving?
kijk dan op www.pensionliberta.nl

We heten je van harte welkom!

Met vrolijke groet,

Mieke Elzenga en Petra Maartense

Geen opmerkingen: